גירושים ומשמורת

תוצאות
מאמרן של איילת בלכר-פריגת ודפנה הקר המתמודד עם הלקונה שבמשפט הישראלי בנוגע לשאלת ההכרה ביחסים הנרקמים בין ילדים לבין בני-זוג של הוריהם.
יוחנן וחני התחתנו והביאו ילדה משותפת לעולם עד שהחליטו לאחר זמן מה להתגרש. זה יכול היה להישמע כמו סיפור שגרתי של כשליש מהזוגות בישראל, אך הסיפור הזה שונה, מפני שהסיבה לגירושים היא שיוחנן החליט להתחיל תהליך לשינוי מין.
דחיית בקשתה של אם להעתקת מקום מגורי הקטינה למקום המרוחק ממגורי האב
אישה הדורשת להתגרש מבעלה משום שהוא מקיים יחסי מין עם גברים
בתביעה דורשת האישה את המשמורת וטוענת בין היתר שבעלה מסכן בהתנהגותו את שלום ילדיו, חושף אותם לתכנים שלא מתאימים לגילם, ומזניח אותם. הבעל הודה בפניה שזו משיכתו מאז ומעולם, ולאחר שסודו התגלה לא הסתיר את נטיותיו, כולל מהילדים
נמחק הליך אימוץ קטין לאחר שהאם הביולוגית חזרה בה מהסכמתה לו, בעקבות "קשיי זוגיות" עם זוגתה עמה ניהלה חיים משותפים (להן 2 ילדים משותפים נוספים).
בית המשפט לענייני משפחה ביטל צו אימוץ של שני קטינים הניתן לבת הזוג של התובעת עת שהיו יחד, עקב התקיימותם של שלושת התנאים בסעיף 19 לחוק האימוץ.
בית המשפט לענייני משפחה בת״א מחק על הסף בקשה לביטול אימוץ הדדי מאחר ואינה עונה על התנאים בסעיף 19 לחוק אימוץ ילדים.
אחרי שביה"ד הרבני פסק שזכותו של גבר למנוע מגרושתו להפגיש בביתה את ילדיהם המשותפים עם זוגתה החדשה - הגרושה עתרה נגד וזכתה
עתירה נגד החלטת בית הדין הרבני למנוע מאישה המצויה בהליך גירושים מבעלה, לעבור להתגורר עם בת זוג ולהיפגש עמה בנוכחות ילדיה .
ביה״ד הרבני דחה תביעה לכתובתה של אישה אשר ידעה על משיכת בעלה לטרנסג׳נדרים, מאחר ולא הייתה מניעה של חיי אישות, עונתה או מזונותיה.
בית המשפט המחוזי בירושלים מתח ביקורת על השופט נמרוד פלקס, שדחה את תביעתה של אישה נגד בעלה על שבגד בה עם גברים ולא סיפר לה על נטייתו המינית
הילד בא לעולם מתרומת זרע שנרכשה על ידי שתי בנות הזוג. לאחר הפרידה ביקשה האם הביולוגית לא לאפשר מפגש ביניהם, אבל נדחתה בביהמ"ש.
העליון דחה בקשת רשות ערעור של אם שדרשה צו מניעה שיאסור על שימוש בהקלטה של בתן הקטינה שהקליטה זוגתה במסגרת הליך משפטי
שיתוף מלא בנכסים בין זוגות שנפרדים ייקבע לפי אמות מידה אחידות לכל זוגות הידועים בציבור – ע"פ בחינת כוונת הצדדים
חרף התנגדות אם ביולוגית, אושר צו הורות לגבי ילד בן 7 שנולד לאחר פרידת בנות הזוג
הכרה בהורה בזוגיות חד-מינית שאינם ההורה הביולוגי ללא צורך בהליך אימוץ - התקבלה באופן חלקי בקשה לעיון מחודש בהסדרי משמורת בסכסוך בין בנות זוג מאותו מין לגבי צו הורות פסיקתי
החלטה בבקשת רשות ערעור ובבקשה לסעד זמני בתיק
נדחו בקשותיהם של הורים ביולוגיים לבטל את צווי ההורות הפסיקתיים שניתנו עבור בני זוגם מכוח זיקה לזיקה
בית המשפט העליון דחה בקשת רשות ערעור על החלטה של בית המשפט לענייני משפחה לאפשר, כסעד זמני, את התחלת הקשר בין אם לא ביולוגית לבין בנה התינוק, אשר נולד לאחר פרידתה מהאם הביולוגית.
נדחתה בקשת האם הביולוגית לסלק תובענה של בת הזוג לשעבר לקביעת הסדרי ראייה ומינוי אפוטרופא ביחס לילדתן
שתי נשים נכנסו לאולם הדיונים בבית הדין הרבני: ע' שהייתה גבר - וג' שביקשה להתגרש. מדובר ככל הנראה בטרנסג'נדרית הראשונה שמתגרשת במערכת השיפוט הרבנית, ובשל מגדרה היא סירבה לתת את הגט בטענה: "אני אישה - אני לא נותנת גט"
מאחר שהאישה הגישה את תביעת הגירושים היה עליה להוכיח עילה מוצדקת לקבלת הכתובה. היא ביססה אותה על הנטיות המיניות של בעלה אלא שהיא לא הוכיחה שבגד בה או שההעדפות שלו פגעו ביחסי האישות ביניהם.
בישראל גם זוגות יהודים שנישאו בחו"ל חייבים לעבור ברבנות על מנת להתגרש — מה שמותיר זוגות חד־מיניים נשואים במצב משפטי בלתי אפשרי בשלב הגירושים (רכוש וילדים - הסיבוך מתרחב). נקודת אור: התקווה שמכאן יצמחו גם בישראל נישואים אזרחיים

עמודים